Gea

Vindingrijk

Mijn  naam is Gea van Eck. Ik ben kunstenaar, conceptontwikkelaar en (web)designer. Ik maak autonome kunstwerken en geef cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen.

Ik vind het mooi een techniek zoveel mogelijk te beheersen en om van daaruit de grenzen van die techniek op te zoeken. Schilderijen maak ik met ei-tempera: zelfgemaakte verf van ei-geel en pigmenten. Andere (wand) objecten maak ik van wol.

Al sinds de kunstacademie ben ik geinteresseerd in de creatieve ontwikkeling van kinderen. In creativiteit in het algemeen. Magisch hoe een idee opborrelt en hoe het creatieve proces zich voltrekt. Opeens staat er iets waarvan je vooraf niet wist dat het zou ontstaan.

Creatief denken is een natuurlijke vaardigheid. Kinderen maken er nog volop gebruik van. Linksom, rechtsom: gedachtensprongen gaan als vanzelf. Eenmaal volwassen moet je vaker een lineaire manier van denken gebruiken (hoe kom ik van a naar b) waardoor je minder automatisch out-of-the-box denkt. 

Met mijn cursussen wil ik kinderen hun natuurlijke vaardigheid laten ervaren en wil ik bijdragen aan het behouden ervan. Ik heb veel getekend en geknutseld met groepjes kinderen. Altijd heel erg leuk. Gipsen, vilten, verven, plakken. Ze vinden het fantastisch om met allerlei materialen in aanraking te komen en ik vind het mooi om al hun ideeën te horen en om ze te helpen deze ideeën uit te voeren.

En voor volwassenen: Heb je het gevoel dat het anders moet kunnen? Sneller, beter, mooier, handiger? Of wil je iets origineels? Klop bij me aan! Ideeën genoeg!