Feestjes

Verjaardagspartijtje

Geen twee feestjes zijn hetzelfde! Kinderen komen vaak zelf met de mooiste ideeën voor een thema. “Ik wil een knalfeest!” Poezen, piraten, mummies, heksen, spionnen en indianen, ik heb ze allemaal voorbij zien komen. Heel aparte ideeën soms. ‘Iets met vogeltjes’ of een ‘draken en pasen’ feest. Leuk! Ik kan daar wat mee!

Ik bedenk en/of organiseer een origineel feestje voor jouw jarige Job (of Jet)! Je kunt me inschakelen voor het hele feestje of voor een creatieve activiteit. Bij jullie thuis of in mijn atelier. Neem contact op voor meer informatie.

& feest voor volwassenen en bedrijven

Vrijgezellenfeestjes, vriendinnen avonden, baby showers, studiedagen of afdelingsuitjes. We bedenken vooraf samen wat we gaan doen. Afhankelijk van wat het doel is van de bijeenkomst doe ik een paar voorstellen. De prijs wordt gebaseerd op de grootte van de groep en op jullie wensen.

We kunnen als groep gezamenlijk een kunstwerk maken, van vilt bijvoorbeeld, ieder apart aan iets werken of brainstorm oefeningen doen.

Mail me je vraag en ik doe een voorstel van waaruit we onze plannen kunnen laten vertrekken.

Op maat

Ik denk mee

Ben je op zoek naar ideeën voor een origineel (kinder)feestje? Ik denk mee. Voor 50 euro en een kop koffie schuif ik een uurtje aan. Vooraf stuur ik je een vragenformulier. Tijdens ons gesprek maken we plannen en brainstormen we over mogelijkheden.

Voordat ik wegga hebben we samen een draaiboek gemaakt en een boodschappenlijst zodat je het feestje zelf verder kunt organiseren.

Als je wilt dat ik (een deel van) het programma voor mijn rekening neem ontvang je ook een prijsopgave, afhankelijk van de wensen. Heb je interesse? Neem contact met me op!

Voorbeelden

Gedichtenboekje groep 4

Wat een fantastische verzameling gedichten aan het eind van het schooljaar. De leerkrachten vroegen mij om daar samen met de kinderen een boekje van te maken.

Iedereen heeft z’n mooiste gedicht uitgekozen en daarna zijn we aan de slag gegaan met het maken van achtergronden. Over complementaire kleuren, beeldrijm & bladspiegel. In kleine groepjes samen brainstormen over hoe het gedicht mooi zou kunnen worden verbeeld.

Knippen, plakken & dan… lós met die krijtjes! Ondertussen goed  rekening houden met de verdeling op het vel: ruimte overlaten voor het gedicht en niets belangrijks in het midden, want het kunstwerk zou worden dubbelgevouwen. Super trots! Het boekje is prachtig geworden.

Kunst voor en door uw bedrijf

Altijd een feestje! Ik kom met m’n priktafel in jullie kantine zitten om daar met wol en viltnaalden een vilten kunstwerk te maken.  Jij en je collega’s schuiven aan om mee te prikken. Samen aan het werk ontstaan er altijd mooie gesprekken. En een mooi kunstwerk! Een ontmoeting van verschillende afdelingen. Verbinding.

Ik maak vooraf een ontwerp naar aanleiding van jullie wensen en ik zorg voor het plan, de materialen en de voortgang.

Bo’s poezenfeest

Bo wilde een poezenfeest. De kinderen hebben met papa en mama eerst thuis taart gegeten en een cadeau-uitpak-spel gedaan. Daarna zijn ze voor anderhalf uur naar het atelier gekomen. Poezenkopjes vilten! Hoera! Met een scherpe naald wordt de wol in elkaar geprikt tot een stevige vorm.

Wat zijn de kopjes leuk geworden! Trots terug naar huis met hun kunstwerken. Daar in een grote poezenmand poezenbloopers kijken en tot slot pannenkoeken eten met muizen. (Snoepjes, gekleurd, gestampt.) Miauw! Super geslaagd!

Dialoogtafel

Utrecht in dialoog. Ik organiseerde samen met Mieka Vroom een inspirerende avond. Praten terwijl je handen aan het werken zijn. Het werkt! Mooi gesprek, ruimte voor elkaar en een kunstwerkje om mee naar huis te nemen.

Feestje voor Pom

Jarig in april. Pom werd 4 en wist het zeker: het moest een feestje worden over draken en Pasen. Ik bedacht een meeslepend verhaal over verdrietige draakjes die ook zo graag een keer mee wilden doen met eieren verstoppen.

De kinderen hingen aan mijn lippen en hebben na het verhaal vol overgave draken-paas-eieren beschilderd. We deden draken verstoppertje en andere drakenspelletjes. Het beschilderde ei, met daarin een draakje, mocht mee naar huis.

Iedereen blij! De kleintjes vanwege het leuke feest en ook de kleine draakjes: veel kinderen hebben met Pasen ook hun drakenei laten verstoppen.

Sfeerlichtjes voor het kerstdiner

Alle kinderen uit de klas een mooi kerstlichtje. We hebben met warm water en zeep en heel veel wrijven prachtige vilten lapjes om een glazen potje gemaakt. “Eerst zachtjes wrijven, alsof je een egeltje aait, pas op het laatst mag je doen of je een olifant wast.”

Motorisch/tactiel een goede oefening. En een oefening in geduld. “Mag ik al doen alsof het een olifant is?” Tot slot hebben we nog een koordje gehaakt met onze vingers. Wauw! Wat een mooie lampjes! Bij het kerstdiner met de lichtjes erin was het een sfeervol gezicht.

Kunstwerk met Mahmout

Mahmout verbleef in november met andere vluchtelingen in de jaarbeurs. In mijn ateliergebouw werd een middag georganiseerd voor een groep mannen. Inclusief rondleiding. Nadat Mahmout in mijn atelier even mee had zitten prikken wilde hij vaker langskomen om te helpen.

Met handen en voeten, tekeningetjes en Google translate zijn we veel van elkaar te weten gekomen. Heel inspirerend! Zie hier onze tulpen.